Advocate pro psy

Naše cena s DPH
0,00 Kč/ks
Dostupnost
Do vyprodání zásob

Varianty

Velikost

Advocate je nové antiparazitikum, které díky dvěma účinným látkám (imidacloprid a moxidectin) působí proti vnějším i vnitřním parazitům. Spot-on pro dermální aplikaci umožňuje jednoduché použití bez stresu jak pro zvířata, tak i pro jejich majitele.

Základní informace

Výrobce
Advocate
Kód
ADVOCATEDOG

Popis

Advocate pro psy
- rychle likviduje blechy a larvy v okolí psů
- léčí a kontroluje sarkoptový svrab a demodikózu
- chrání před srdečními červy
- léčí a kontroluje střevní parazity (škrkavky, měchovce a tenkohlavce)
- léčí a kontroluje ušní svrab Otodectes cynotis
- je bezpečný pro štěňata od věku 7 týdnů
- je voděodolný
- jednoduchá aplikace bez stresu pro psy i jejich majitele

Advocate, díky dvěma účinným látkám, působí proti vnějším i vnitřním parazitům.
Mezi vnější parazity patří blechy a roztoči. Roztoči (Otodectes cynotis, Sarcoptes scabiei a Demodex canis) znepříjemňují psům a kočkám život, a pokud není nasazena okamžitá a správná léčba, mohou vyvolat bolestivé infekce ucha a rozšířit se na kůži celého těla. Většinu případů vyřeší 2 aplikace Advocate spot-on podané v intervalu 1 měsíce. V případě ušního svrabu stačí pouze 1 dávka.

K vnitřním parazitům patří střevní parazité (tenkohlavci, škrkavky a měchovci) a srdeční červi. Helminti (parazitující červi), zejména jejich larvální stadia, mohou vyvolat vážné parazitární onemocnění koček a psů. Navíc představují zdravotní riziko pro člověka. Z těchto důvodů se důrazně doporučuje, aby byli psi a kočky v domácnostech pravidelně odčervováni. Advocate působí proti široké řadě střevních parazitů: škrkavkám, měchovcům a tenkohlavcům, a to pouze jednou aplikací za měsíc. Advocate pomáhá zabránit infekci larválními stadii, preadultními stadii a dospělci gastrointestinálních hlístic.

Široké spektrum působení s vysokou účinností
Advocate působí proti široké škále parazitů důkladně a rychle. Advocate znamená aplikaci bez stresu pro psy a kočky, štěňata i koťata, a rovněž pro majitele domácích mazlíčků.
Pro veterináře je Advocate spot-on spolehlivý a účinný díky kombinaci dvou vyzkoušených, vysoce účinných molekul: imidaclopridu a moxidectinu.

Unikátním složením k plné spokojenosti majitelů
Dvě aktivní složky mají větší šanci
Advocate® obsahuje imidacloprid a moxidectin, a je určený pro dermální aplikaci. Spot-on formulace umožňuje jednoduchou aplikaci beze stresu jak pro zvířata, tak i pro jejich majitele.
Advocate® nahrazuje četné přípravky díky kombinaci dvou vyzkoušených, vysoce účinných molekul:
Imidacloprid působí proti blechám.
Imidacloprid působí jako agonista na postsynaptických nikotinových acetylcholinových receptorech motorických neuronů u hmyzu. To způsobuje nadměrnou stimulaci nervového systému a úhyn hmyzu. Imidacloprid se po aplikaci distribuuje v lipidové vrstvě kůže. Blechy jsou likvidovány pouhým kontaktem s ošetřenou kůží - nemají šanci kousnout.
Moxidectin je efektivní při prevenci proti infekci dirofiláriemi a terapii gastrointestinálních nematod, rovněž také proti několika typům roztočů.
Moxidectin se váže na receptory neuronových membrán nematod a na myoneuronové synapse členovců. Chloridové ionty uvnitř neuronů vyvolávají hyperpolarizaci postsynaptických membrán. To zhoršuje přenos mezi neurony a má za následek paralýzu, smrt anebo vypuzení parazita.

Distribuce imidaclopridu po lokální aplikaci
Imidacloprid se v kůži a srsti psů a koček rozšíří po celém těle během dvanácti hodin po aplikaci. Vzhledem k rozsáhlejšímu povrchu těla se u větších psů doporučuje aplikovat na 3 až 4 místa podél zádové linie.

Vysoká spolehlivost a bezpečnost pro nejmenší pacienty
Bezpečný pro štěňata a koťata
Za účelem hodnocení bezpečnosti opakované dermální aplikace přípravku Advocate® byly provedeny studie u koťat a štěňat. Terapie byla tolerována ve všech skupinách bez vedlejších účinků, dokonce i při nejvyšších dávkách. Ani předávkování nevyvolalo vedlejší účinky.

Dermální tolerance:
Ve studiích u koček a psů nebyly zaznamenány žádné vedlejší klinické příznaky nebo negativní účinky.
Advocate® je dobře tolerován v množství 10x vyšším než je doporučovaná dermální aplikace.
Výsledky u psů s aktivní dirofilariózou:
Při použití Advocate® nebyly zaznamenány žádné vedlejší účinky u psů pozitivních na dirofilariózu, dokonce ani u dávek pětkrát vyšších než je doporučená dávka.
Terapie psů pozitivních na dirofilariózu je bezpečná.
Z důvodu správné veterinární praxe se před terapií doporučuje testovat psy na dirofilariózu.
Výsledky u plemen citlivých na ivermectin:
Nebyly pozorovány žádné klinické abnormality ani vedlejší reakce.
Aplikace až 5 násobku doporučené dávky byly bezpečné u kolií.
Orální tolerance:
Nebyly zaznamenány žádné vážné vedlejší účinky.
Orální dávka po dermálním předávkování může být potenciálně škodlivá pro koťata.

Parametry

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

Články