OphtalVet Fluid Gel 15 ml

Naše cena s DPH
424,00 Kč/ks
Dostupnost
Do vyprodání zásob
ks
K dlouhodobému zvlhčení povrchu oka zvířat, zejména při poškozeních rohovky, v případě suchých očí, podráždění očních sliznic, v průběhu anestézie, po chirurgickém zákroku na oku, na podporu antibiotické léčby.

Základní informace

Výrobce
Ostatní
Kód
OVETFG15
Hmotnost
0,15 kg

Popis

OphtalVet Fluid Gel je filmotvorný a zvlhčující sterilní gel k udržení slzného filmu. Slzná tekutina udržuje povrch oka vlhký a oko funkční. OphtalVet Fluid Gel obsahuje 3 mg/ml rozpustného beta-glukanu a 1,5 mg/ml zesíťované kyseliny hyaluronové, kdy obě látky, na povrchu oka, vytváří stabilní a dlouhodobě zvlhčující film. Zesíťovaná kyselina hyaluronová, v porovnání s lineární kyselinou hyaluronovou, ulpívá na povrchu oka lépe a déle, a tím optimálně podporuje jeho zvlhčení.

Proč OphtalVet Fluid Gel vaše zvíře potřebuje?
OphtalVet Fluid Gel má výrazně viskózní konzistenci pro dlouhodobé zvlhčení povrchu oka.
Také další ovlivňující faktory, jako např. chirurgické zákroky nebo poranění oka mohou snížit vlastní sekreci slz. Regenerace povrchových tkání oka však vyžaduje neporušený zvlhčující film. OphtalVet Fluid Gel, dlouhodobým zvlhčováním rohovky a spojivky oka, podporuje obnovu rohovkového epitelu, chrání povrch oka před oxidačním stresem, snižuje podráždění rohovky a spojivek a má podpůrný účinek při antibiotické terapii.

Jaké je složení OphtalVet Fluid Gel?
OphtalVet Fluid Gel obsahuje 0,3 % karboxymethyl beta-glukanu, 0,15 % zesíťované kyseliny hyaluronové, 0,1 % sodné soli EDTA a 0,004% N-hydroxymethylglycinátu. Jedná se o pufrovaný izotonický gel upravený na fyziologické pH 7,2. Hodnota pH tak odpovídá přirozeným slzám.

Jak OphtalVet Fluid Gel správně použít?
Zvířata nejlépe akceptují oční gely, pokud nejsou příliš studené. OphtalVet Fluid Gel by proto měl mít při použití přibližně pokojovou teplotu. Pokud uchováváte OphtalVet Fluid Gel v chladničce, měli byste oční gel před použitím na tuto pokojovou teplotu zahřát (například v ruce cca po dobu 5 minut). Ochranný uzávěr odšroubujte, pouze když má oční gel optimální teplotu.
Za pomoci druhé osoby pevně a bezpečně přidržte zvíře a fixujte jeho hlavu. Jednou rukou uchopte zvíře za krk a mírně mu zvedněte hlavu tak, aby jeho oči vzhlédly nahoru. Oční gel OphtalVet uchopte mezi palec a ukazovák druhé ruky. Okraj této ruky opřete o hlavu zvířete na straně oka. Vnější stranou malíčku odtáhněte horní víčko lehce nahoru, jemně stiskněte lahvičku a ze vzdálenosti 1 až 2 cm vkápněte 1 kapku na povrch rohovky. Vždy musíte počítat s neochotou zvířete a tím, že udělá obranný pohyb. Je proto důležité, aby ruka s gelem byla vždy v přímém kontaktu s hlavou zvířete, aby byla dodržena vzdálenost. Měli byste mít na zřeteli, že lahvička by měla být k povrchu oka držena pod tupým úhlem a ne přímo špičkou lahvičky proti oku.

Jak často by měl být OphtalVet Fluid Gel podáván?
Pokud váš veterinář nedoporučuje jinak, podávejte do oka 1 kapku třikrát denně. V případě potřeby lze OphtalVet Fluid Gel podávat i častěji.

Na co byste si měli dávat pozor, pokud jsou současně podávány i další oční přípravky?
Pokud používáte oftalmologické léky a OphtalVet Fluid Gel v kombinaci, měl by být mezi aplikací léku a aplikací OphtalVet Fluid Gel dodržen interval nejméně 30 minut.
Oční masti by měly nanášeny vždy až po použití gelu OphtalVet Fluid Gel. I v tomto případě je nutné dodržet časový interval 30 minut.

Co je třeba vzít v úvahu při používání OphtalVet Fluid Gel?
OphtalVet Fluid Gel je sterilní až do otevření lahvičky. Abyste zabránili růstu choroboplodných zárodků, které by mohly dráždit oči, měli byste používat OphtalVet Fluid Gel maximálně 30 dní po prvním otevření.
Přestože je OphtalVet Fluid Gel konzervován, nelze s jistotou vyloučit kontaminaci kapátka s povrchy těla nebo povrchy předmětů. Během používání byste se proto měli vždy ujistit, že lahvička s kapátkem nepřijde do kontaktu s okem nebo srstí zvířete, prsty nebo jinými povrchy. Po použití vždy uzavřete OphtalVet Fluid Gel šroubovacím uzávěrem. OphlalVet Fluid Gel se nesmí používat po uplynutí doby použitelnosti uvedené na etiketě a skládací krabičce.

Jak byste měli Ophtalvet Fluid Gel uchovávat?
Při každodenním používání by měl být OphtaVet Fluid Gel uchováván při pokojové teplotě. Uchovávání při pokojové teplotě má oproti uchovávání v chladničce tu výhodu, že přípravek není nutné před každým použitím zahřívat.
Pokud se přípravek nepoužívá několik dní, doporučuje se jeho uchovávání v chladničce, protože bakterie, které se do gelu mohly dostat přes otvor kapátka, se při nízkých teplotách množí jen velmi pomalu.
OphtalVet Fluid Gel byste měli chránit před horkem a nenechávat jej na slunci ani delší dobu v autě, pokud je venkovní teplota vysoká.
Uchovávejte mimo dohled a dosah dětí. Pouze pro zvířata.

Parametry

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

Články