Humican 1000 mg, 60 tablet

Naše cena s DPH
253,00 Kč/ks
Dostupnost
Do vyprodání zásob
ks
Humican, přírodní veterinární přípravek pro psy a kočky, se používá jako podpůrný prostředek při poruchách trávicího traktu, při rekonvalescenci zvířat po chorobách a pooperačních stavech. Podporuje imunitní systém a napomáhá detoxikaci.

Základní informace

Výrobce
Ostatní
Kód
HUMICAN60
Hmotnost
0,2 kg

Popis

Humican, přírodní veterinární přípravek pro psy a kočky, se používá jako podpůrný prostředek při poruchách trávicího traktu, při rekonvalescenci zvířat po chorobách a pooperačních stavech. Podporuje imunitní systém a napomáhá detoxikaci organismu při otravách. Humican je přírodní veterinární přípravek s vysokou biologickou a farmakologickou účinností.

Účinnou látkou přípravku jsou huminové kyseliny, látky s velmi vysokou vazebnou kapacitou. Vážou na sebe mikrobiální a plísňové toxiny, virové částice, volné radikály a jiné pro organismus jedovaté sloučeniny (těžké kovy, amoniak, PCB, dioxiny, atd.), které následně vylučují trusem. Vykazují dobrou pufrační kapacitu, čímž stabilizují pH v trávícím traktu, mají pozitivní vliv na rozvoj žádoucí střevní mikroflóry a na tvorbu zdravého střevního epitelu. Na povrchu sliznice vytváří ochranný film a brání průniku infekce a toxinů do těla, mají protizánětlivé, antivirové, antibakteriální a antikancerogenní vlastnosti. Do organismu s sebou přináší celou řadu minerálních látek (např. Ca, Zn, Mg, Cu, Se, Fe a ostatní v přírodě se vyskytující stopové prvky). Huminové kyseliny účinně napomáhají v profylaxi a terapii řady onemocnění jako jsou např. gastroenteritidy, průjmy či metabolické poruchy. Vzhledem ke svému komplexnímu působení vykazují stimulační efekt na trávení a využití živin, zabezpečují rovnovážnou aktivitu imunitního systému, zajišťují pro organismus detoxikaci, aktivizují metabolismus, působí pozitivně na funkci jater, zlepšují kondici a exteriér zvířat a mají významnou úlohu v prevenci a terapii mnohých onemocnění.

INDIKACE
•Podpůrný prostředek při poruchách trávícího traktu:
•průjem - akutní, chronický, dyspepsie,
•zánětlivá onemocnění, eroze a vředy na sliznici, dietetické chyby.
•Podpora trávícího traktu při změnách krmné dávky.
•Udržování optimálního pH v trávícím traktu, ochranný účinek na sliznici střeva.
•Podpora a stabilizace žádoucí střevní mikroflóry, včetně probiotik.
•Metabolická onemocnění.
•Rekonvalescence zvířat po chorobách a pooperačních stavech.
•Podpora imunitního systému.
•Detoxikace organismu (detoxikace exogenních a endogenních jedů jak při akutních, tak i při chronických otravách).
•Pozitivní vliv na funkci jater
•Zlepšení kondice a exteriéru zvířat, prevence včasného nástupu artrózy, zpomalení projevů stárnutí zvířat.
•Zlepšení zdravotního stavu matky a štěňat či koťat (vyšší produkce mateřského mléka).

DÁVKOVÁNÍ
TERAPEUTICKÉ DÁVKOVÁNÍ: jedna tbl. na 4kg váhy/den po dobu 10-15 dní. Při akutních průjmových stavech podávat v počátku terapie (2-3dny) dvoJnásobnou dávku. Při akutních otravách lze podávat až trojnásobek dávky. Dávku lze rozdělit do více aplikací během dne. (např: 16kg pes: 2tbl. ráno a 2tbl. večer)

PROFYLAKTICKÉ DÁVKOVÁNÍ (detoxikace organismu, zlepšení kondice a exteriéru zvířat):
Malí psi a kočky (do 10 kg)..........1/2 - 1 tableta..........minimálně 2-3 měsíce
Středně velcí psi (10-20 kg)..........1 - 2 tablety..........minimálně 2-3 měsíce
Velcí psi (nad 20 kg)..........3 tablety..........minimálně 2-3 měsíce

SLOŽENÍ
Každá tableta obsahuje 1000 mg huminových kyselin.
Humac natur, Gelita® sol M, Polyvinylpyrrolidone

UPOZORNĚNÍ
•u pacientů s průjmem, zejména akutním, musí být zabezpečen dostatečný příjem tekutin k zabránění dehydratace organismu.
•huminové kyseliny mohou vázat i současně podávané léky. Vzhledem k tomu se doporučuje podávat HUMICAN nejméně dvě hodiny po perorální aplikaci léků.

Parametry

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

Články