FELIWAY travel spray 20 ml

Naše cena s DPH
378,00 Kč/ks
Dostupnost
Do vyprodání zásob
ks
FELIWAY imituje kočičí obličejový feromon, který navozuje stav bezpečí a pohody, má uklidňující až antistresový vliv. Uplatnění při adaptaci na nové prostředí, nechtěném značkování či škrábání, při transportu a jiných stresových situacích.

Základní informace

Výrobce
Feliway
Kód
FELIWAYS20
Hmotnost
0,15 kg

Popis

VŽDY ČTĚTE POZORNĚ PŘÍBALOVÝ LETÁK

FELIWAY imituje kočičí obličejový feromon, který navozuje stav bezpečí a pohody, má uklidňující až antistresový vliv. Nachází uplatnění při změně majitele, adaptaci na nové prostředí, nechtěném značkování či škrábání, při transportu, v případě nového člena rodiny, při soužití nadměrného počtu koček v jedné domácnosti a v dalších stresových situacích. K dispozici ve formě elektrického difuzeru nebo spraye. Náplně k difuzeru se prodávají samostatně nebo jsou balené společně s difuzerem a vydrží přibližně 4 týdny nepřetržitého provozu pro prostory do 70m2. V případe, že je difuzér zapínán do zásuvky jen příležitostně, nedostaví se žádaný efekt! Difuzer je určen pro použití v interiéru, spray využijete zejména při transportu. Feliway nemá žádný efekt na člověka ani na jiné druhy zvířat.

SLOŽENÍ
F3 frakce syntetického kočičího obličejového feromonu, 2% Etanol (90%) 77,6% Excipient 100ml.

Feliway® obsahuje syntetickou verzi F3 frakce tvářového feromonu, která dokonale napodobuje účinek přirozených feromonů zodpovědných za emocionální stabilitu, prostorovou orientaci a tímto účinkem zabraňuje značkování močí. Je to skutečně přátelské řešení jak pro Vás tak pro Vaši kočku. Otírání tváří kočky o předměty, o rohy nábytku, to je jistě známo všem kočičím chovatelům. Touto činností nevyhledává jen fyzický kontakt, ale zanechává na povrchu předmětů ,,tvářové feromony“. Tvářové feromony, kromě jiného, mají uklidňující vliv a zabezpečují kočce pocit jistoty, takže kočka se vrací na takto označená místa a hledá pocit bezpečí a domova.

POUŽITÍ
Zastavení značkování močí:
Feliway® Spray by měl být aplikován přímo na znečišťovaná místa a také na předměty, které by mohly být pro kočku atraktivní. Jedna dávka (jeden stisk pístu) by měla být aplikovaná denně ze vzdálenosti 10 cm při svislé poloze lahvičky. Spray by měl být aplikován ve výšce 20 cm nad podlahou. Aplikace spreje na znečišťované a predispoziční místa by měla být ukončena v okamžiku, kdy si kočka začně otírat hlavu o tyto místa a značkuje si je vlastními feromony. Pokud tato situace nenastane, aplikace na místa by měla trvat jeden měsíc.

Sexualně vzrušené kočky:
Pokud kocour značkuje močí v přítomnosti kočky v říji (toto je většinou doprovázeno charakteristickým zvukovým projevem) není nutné aplikovat Feliway® Spray na všechny předměty, které by mohly být pro kočku atraktivní. V tomto případě je postačující aplikovat Feliway® ® Spray jen na označkovaná místa, která jsou obyčejně v okolí dveří a oken.

Domácnost s více kočkami:
Riziko značkování močí je mnohem vyšší, pokud je v domácnosti více koček. Aplikace Feliway® Spray by měla být zvýšena na dvě až tři dávky za den na značkovaná místa a jedenkrát za den na predispoziční předměty, které by mohly být pro kočku atraktivní pro značkování. Feliway® je také k dostání jako elektrický difuzér, vhodný pro použití v domácnostech s více kočkami.

Starší kočky:
U starších koček je Feliway® Spray nutno aplikovat denně po dobu 45 dní způsobem popsaným výše, následně každý druhý, třetí, den tak dlouho, jak je potřeba.

Důležité: Používání velkého množství čistících a desinfekčních prostředků zvyšuje pravděpodobnost značkování močí a také může zničit účinnou látku ve Feliway® Spray. Je důležité, aby se znečištěná místa nečistila mýdlem, či přípravky obsahující chlor, enzymy nebo kvartérní amonné soli obsahující detergenty nebo jejich deriváty.

Zastavení svislého škrábání Aplikujte FELIWAY® Spray na každé místo, kde kočka škrábe, jedenkrát denně po dobu 3–4 týdny (asi 6 stlačení pístu každý den). Ve stejném čase zabezpečte kočce vhodné místo pro škrábání v blízkosti škrábaného místa.

Přivyknutí kočky novému domovu:
Při přepravě v přepravce anebo v koši aplikujte Feliway® Spray dovnitř (4–6 střiků) několik minut před vložením kočky. Při přepravě autem aplikujte Feliway® Spray ( 3–4 střiky) do auta v okolí místa, kde se obvykle kočka vyskytuje, pár minut před vložením kočky do auta. Pokud je kočka v novém prostředí (např. kočičí hotel), aplikujte Feliway® Spray do každého rohu před příchodem kočky. Opakujte aplikaci denně, dokud nezpozorujete, že si kočka otírá hlavu o ošetřovaná místa.

JAK VOLIT MEZI VÝROBKY FELIWAY
Značkování – lépe použít Feliway difuzér v kombinaci s Feliway sprejem.
Škrábání – doporučuje se použít Feliway sprej na postižená místa a případně doplnit Feliway difuzérem.
Hospitalizované kočky – Feliway sprej lze aplikovat přímo do klece, Feliway difuzér je sice vhodnější, ale jeho funkce může být narušena ventilačním systémem v místnosti.
Mnoho koček v domácnosti – Feliway difuzér omezí stres u všech koček, může být použit v kombinaci s Feliway sprejem, který se aplikuje na specifická místa jako jsou např. kočičí dvířka a odpočívadla.
Nový domov, nový člen domácnosti, nový majitel – nejvhodnější je Feliway difuzér.
Přeprava – použijte Feliway sprej.

Parametry

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

Články