Enisyl-F 100 ml, pasta

Běžná cena
682,00 Kč s DPH/ks
Ušetříte
18,00 Kč s DPH
Naše cena s DPH
664,00 Kč/ks
Dostupnost
Do vyprodání zásob
ks
Enisyl F je ochucené doplňkové krmivo s L-lysinem pro zmírnění klinických symptomů kočičího herpesviru FHV-1 u koťat i dospělých koček a současně snižuje výskyt recidív. Napomáká k výraznému omezení vylučování herpesvirů.

Základní informace

Výrobce
Vétoquinol
Kód
ENISYLF100
Hmotnost
0,2 kg

Popis

Enisyl F je ochucené doplňkové krmivo s L-lysinem pro zmírnění klinických symptomů kočičího herpesviru FHV-1 u koťat i dospělých koček a současně snižuje výskyt recidív. Napomáká k výraznému omezení vylučování herpesvirů.

Všechny kočky jsou náchylné k nakažení FHV-1. Až 97 % všech koček vykazuje serologickou odezvu na infekci vyvolanou kočičím herpesvirem typu –1 (FHV-1). Po uzdravení z primární infekce se stává až 80 % těchto koček nosiči virů. Přestože nosič virů zůstává delší časové období bez jakýchkoli klinických symptomů, viry se nacházejí v jeho nervových buňkách. FHV-1 v tomto latentním stavu může být reaktivován a vylučován kdykoliv během života infikované kočky, obzvláště ve stresových situacích. FHV-1 u koťat a dospělých koček. Pro dospělé kočky je FHV-1 málokdy smrtelný. U mladých koťat však může stupeň mortality dosáhnout více než 30%. Koťata jsou velmi často infikována od svých matek, které jsou nosiči virů. Ne zřídka dochází k přenosu infekce během prvních dvou týdnů života kotěte, nejčastěji se tak ovšem děje ve stáří od 5 do 8 týdnů. Infikovaná koťata vykazují kombinaci typických symptomů. Dospělé kočky s chronickým kýcháním a/nebo opakující se oční infekcí mohou být s vysokou pravděpodobností infikovány FHV-1.

Zvyšte šanci na přežití Vašich pacientů a podpořte kvalitu jejich života! Pomozte Vašim pacientům předcházet primární infekci, podpořte omezení klinických symptomů a snižte výskyt recidív FHV-1 s velmi chutnou pastou obsahující L-lysin, speciálně vyvinutou pro použití ve veterinárním lékařství.

Ve zveřejněných studiích vykazuje L-lysin následující vlastnosti:
- Snižuje klinické symptomy FHV-1 u koček po experimentální infekci (oproti placebu).
- Redukuje vylučování virů pod vlivem stresových faktorů, které, jak je všeobecně známo, vyvolávají reaktivaci latentních virů.

Mechanizmus účinku L-lysinu: Herpesviry jsou závislé na argininu, nepostradatelné aminokyselině pro vývoj virových proteinů. L-lysin je konkurent argininu a naopak omezuje replikační schopnosti virů, čímž snižuje jejich množství. Enisyl-F má prokázanou účinnost při léčbě FHV-1.

PODÁVÁNÍ A DÁVKOVÁNÍ
Pasta se může podávat přímo perorálně nebo nanést v podobě proužku na čenich či tlapku a kočka si ji poté olízá. Též může být podávána s krmením. Pasta je velmi chutná a obvykle dobře přijímaná. Po použití uzavřete tubu uzávěrem. Pasta Enisyl-F se vyrábí ve 100 ml balení s pumpičkou pro přesné a snadné dávkování. 1stisk = 1 ml.
Neurčí-li veterinární lékař jinak, podávejte dospělým kočkám 2x denně 1-2 ml pasty, koťatům 2x denně 1 ml.

SLOŽENÍ
Voda, olej z tresčích jater

ANALÝZA
Voda 55,3 %, dusíkaté látky 24 %, tuk 7,2 %, popel 5,7 %, vláknina < 0,1 %, L-lysin (jako L-lysin monohydrochlorid) 250 000 mg/kg, benzoát sodný 1000 mg/kg, sorbát draselný 2000 mg/kg, aroma (tuňák).

Parametry

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

Články