Cyclospray 78,6mg/g kožní sprej susupenze 270 ml

Běžná cena
319,00 Kč s DPH/ks
Ušetříte
319,00 Kč s DPH
Naše cena s DPH
0,00 Kč/ks
Dostupnost
Do vyprodání zásob
Kožní suspenze - modře zbarvený sprej. Podpůrná léčba infekcí superficiálního traumatického původu nebo chirurgických ran způsobených mikroorganismy citlivými na chlortetracyklin. Určeno pro prasata, ovce a skot.

Základní informace

Výrobce
Ostatní
Kód
CYCLOS786
EAN
8714225158751
Hmotnost
0,25 kg

Popis

Kožní suspenze - modře zbarvený sprej. Podpůrná léčba infekcí superficiálního traumatického původu nebo chirurgických ran způsobených mikroorganismy citlivými na chlortetracyklin. Určeno pro prasata, ovce a skot.

INDIKACE
- Podpůrná léčba infekcí superficiálního traumatického původu nebo chirurgických ran způsobených mikroorganismy citlivými na chlortetracyklin.
- Přípravek lze použít jako součást léčby superficiálních infekcí kopyt, zvláště interdigitální dermatitidy (kulhavka) u ovcí a digitální dermatitidy u skotu.

• Vůdčí léčebný antibiotický sprej v Evropě
• První volba v antibiotické léčbě infikované rány*
• Možnost použití dnem vzhůru
• Žádné překážky, bránící úplnému vyprázdnění nádoby
• Špičková kvalita aerosolu: přesné cílení na poranění bez velkého rozptylu
• Vysušující efekt, vynikající přilnavost, žádné odkapávání
• Bez ochranných lhůt

KONTRAINDIKACE
Nepoužívat v případě přecitlivělosti na léčivou látku nebo na některou z pomocných látek.

Nežádoucí účinky (frekvence a závažnost) Vzácně se mohou objevit hypersenzitivní reakce.

APLIKACE
Veterinární léčivý přípravek je indikován ke kožnímu podání. Před nastříkáním důkladně obal protřepejte. Držte obal ve vzdálenosti 15-20 cm od ošetřované oblasti a stříkejte přípravek přibližně po dobu 3 sekund (odpovídá přibližně 3,9 g přípravku neboli 0,10 g chlortetracyklinu), dokud se ošetřovaná oblast rovnoměrně nezbarví. V případě infekce kopyt je nutné zopakovat nástřik po uplynutí 30 sekund. V případě podpůrné léčby infekcí superficiálního traumatického původu nebo chirurgických ran se doporučuje jednorázové podání. Při léčbě digitální dermatitidy se doporučuje podání dvou nástřiků (v intervalu 30 sekund) denně po dobu tří po sobě jdoucích dnů. Při léčbě jiných infekcí kopyt (kulhavka) se doporučuje podání dvou nástřiků (v intervalu 30 sekund). Podle závažnosti poškození a rychlosti zlepšení by se měla léčba opakovat po dobu 1 až 3 dnů.

OCHRANNÁ LHŮTA
Maso: Bez ochranných lhůt. Mléko: Bez ochranných lhůt. Nepoužívat pro ošetření vemene u laktujících zvířat, pokud je jejich mléko určeno pro lidskou spotřebu.

SLOŽENÍ 1 gram suspenze obsahuje:
Léčivá látka: Chlortetracyclini hydrochloridum 78,6 mg (odpovídá chlortetracyclinum 73,0 mg)

Parametry

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

Články