ALAVIS 5, 90 tablet

Běžná cena
702,00 Kč s DPH/ks
Ušetříte
87,00 Kč s DPH
Naše cena s DPH
615,00 Kč/ks
6,83 Kč/tbl
Dostupnost
Do vyprodání zásob

Varianty

Balení

Alavis 5 je složka 5ti účinných látek na podporu pohybového aparátu psů a koček. Vyživuje kloubní chrupavky, podporuje promazávací vlastnosti kloubní tekutiny a napomáhá při pohybových problémech.

Základní informace

Výrobce
Alavis
Kód
ALAVIS590
Hmotnost
0,2 kg

Popis

Alavis 5 je složka 5ti účinných látek na podporu pohybového aparátu psů a koček. Vyživuje kloubní chrupavky, podporuje promazávací vlastnosti kloubní tekutiny a napomáhá při pohybových problémech. ALAVIS™ 5 obsahuje kombinaci látky MSM a chondroprotektivních látek – glukosamin sulfátu, chondroitin sulfátu, kyseliny hyaluronové a kolagenu.

SLOŽENÍ
1 tableta obsahuje glukosamin sulfát 500 mg, chondroitin sulfát 200 mg, methylsulfonyl­methan 200 mg, kolagen typu II. 60 mg, kyselina hyaluronová 18 mg Další složky: mikrokrystalická celulóza, stearan hořečnatý, uhličitan vápenatý, kyselina stearová, oxid křemičitý.

Glukosamin sulfát
stimuluje buňky chrupavky (chondrocyty) k syntéze proteoglykanů a je jejich základním substrátem pro jejich vznik. Proteoglykany jsou základní stavební složky chrupavky.

Chondroitin sulfát
váže velké množství vody, čímž hydratuje chrupavku, podporuje vznik proteoglykanů a redukuje kolagenolytickou aktivitu. Má mírný protizánětlivý účinek.

MSM
je organicky vázaná síra, která působí na zpevnění vazů a šlach, potlačení zánětu a bolesti a na regeneraci a relaxaci svalů.

Kyselina hyaluronová
je hlavní součást kloubní synoviální tekutiny. Čím vyšší je koncentrace kyseliny hyaluronové, tím lepší jsou promazávací vlastnosti kloubní tekutiny a dochází k lepší výživě kloubních chrupavek.

Kolagen II. typu
je hlavní bílkovinou kloubní chrupavky, kdy zabezpečuje její pevnost, pružnost a odolnost. Kolagen obsažený v přípravku ALAVIS 5 je hydrolyzovaný, což znamená, že je enzymaticky štěpen na menší částice, které se v zažívacím traktu lépe vstřebávají a jsou tudíž mnohem lépe využitelné pro stavbu a obnovu poškozené chrupavky.

ALAVIS 5 DOPORUČUJEME PODÁVAT
- psům a kočkám s kloubními obtížemi (zejména starší zvířata či při poúrazových stavech)
- sportovním a pracovním psům všech věkových kategorií (služební psi, dostihoví psi, saňoví psi, psi trénující agillity, pulling, dog-trekking, fly-ball, tanec se psem, atd.)
- štěňatům velkých a obřích plemen během vývoje

POUŽITÍ
Tablety se podávají denně dle doporučeného dávkování přímo do tlamy nebo s kouskem potravy, eventuelně rozdrcené do krmiva. Přípravek zvířata obvykle přijímají bez problémů. Přípravek podávejte optimálně tři měsíce, potom udělejte 1 – 3 měsíce pauzu a přípravek opět nasaďte. Z důvodu zachování kvality přípravku nejsou přidávána žádná barviva ani konzervační látky. Přípravek je možné podávat s krmivy obsahujícími chondroprotektivní látky. Pozitivní účinek se tak zvýší.

DÁVKOVÁNÍ
Prvních 14 dní se podává dvojnásobná iniciační dávka.
Hmotnost psa 1-5 kg - udržovací dávka 1/4-1/2 tbl
Hmotnost psa 5-10 kg - udržovací dávka 1/2-1 tbl
Hmotnost psa 10-15 kg - udržovací dávka 1-1,5 tbl
Hmotnost psa 15-25 kg - udržovací dávka 1,5-2 tbl
Hmotnost psa 25-45 kg - udržovací dávka 2-2,5 tbl
Hmotnost psa nad 45 kg - udržovací dávka 2,5-3 tbl

Parametry

Parametry produktu  ALAVIS 5, 90 tablet

Balení
90 tablet

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

Články